top of page

JUDITH STATE

Profesor Miscare Scenica

Dansatoare profesionistă și coregraf, cu o pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine. 


Din 2012 inițiatoare a DaDans Project și Flashmob România sub umbrela cărora organizează stagii de pregătire profesională adresate dansatorilor profesioniști/amatori și intervenții artistice în spațiul urban și flashmob-uri. 


Bursieră a Broadway Dance Centre în SUA/New York în cadrul programului internațional de pregătire ISVP și a ImpulsTanz Vienna International Dance Festival prin Wild Card-ul oferit de Asociația 4Culture.


În țară colaboratoare a Teatrului Național București, Teatrului de Operetă “Ion Dacian”, Teatrului German de Stat din Timișoara și a Teatrului Odeon în spectacole de muzical, dans contemporan și teatru.

Până în 2015 a colaborat constant cu Răzvan Mazilu ca interpret și asistent de coregrafie, coregrafiind alături de acesta în 2014, muzicalul de succes West Side Story de la Teatrul Odeon. 


Susține ateliere de dans contemporan cu elevii liceelor de coregrafie din București, Bacău și Cluj, iar din 2013 predă constant cursuri de dans contemporan pentru începători și dansatori profesioniști la WASP – Working Art Space and Production, Centrul Național al Dansului București, Casa de Balet și Linotip – Centru Independent Coregrafic.


Din 2019 este mentor al festivalului IDEO IDEIS în cadrul căruia și susține, din 2018, ateliere dans contemporan pentru participanți.

În 2019 semnează conceptul proiectului modular “Emlek - amintire” în cadrul căruia creaază un performance cu muzică  electronică live (Radu Dumitriu), un scurtmetraj experimental de dans, un concert de muzică electronică și voce și un atelier de mișcare și text adresat actorilor și dansatorilor profesioniști.


În 2015 este distribuită într-unul din rolurile principale ale filmului SIERANEVADA, în regia lui Cristi Puiu, care a avut premiera în 2016 la Festivalul de Film de la Cannes și care i-a adus o nominalizare la Premiile Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

În 2018 reia colaborarea cu Cristi Puiu pentru filmul „Malmkrog” și este ulterior distribuită în rolul principal al lungmetrajului de debut „Monștri.” al regizorului Marius Olteanu, care a avut premiera în 2019, la Festivalul de Film de la Berlin și care i-a adus un premiu Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol principal.

În 2019 filmează pentru “Rondul de Noapte” al regizorului Jozsef Demian, iar în 2020, pentru “Tatăl mută munții”, de Daniel Sandu, (rol principal), “9 povești de iubire”, al regizorului Dan Chișu, și “REFUGIU”, al regizorului Liviu Mărghidan, (rol principal).

Jutith State: Team
bottom of page