top of page
Search

„Costum pentru repetiții“, sfatul profesorului Liviu Chitu.

Momentul în care îmbracă un costum nou pentru prima dată este unul dintre momentele preferate ale fiecărui actor în procesul de repetiție. Un costum ajută foarte mult povestea spectacolului și ajută actorii să devină într-adevăr personajele lor. De aceea, următoarele elemente ar trebui să existe în dulapul fiecăruia.

O cămașă neagră simplă cu mâneci lungi sau un tricou negru și pantaloni sau rochie neagră simpla.

Acestea sunt numite "repetitii negre" și în multe cazuri, pot fi folosite ca elemente de costum, fie împreună sau separat. Scopul acestor repetiții este de a crea o pagină goală, sau un punct de plecare neutru pentru actori, astfel încât aceștia să poată întruchipa cu adevărat personajul, fără influențe ale propriilor alegeri vestimentare, în mod intenționat sau nu.

Cămașa poate fi înlocuită de un tricou cu mâneci lungi. Mânecile lungi sunt de preferat mânecilor scurte, deoarece acoperă mai mult corpul și îi fac pe actori să pară mai neutri.

Tipul de pantaloni va depinde de preferința sau cerințele profesorului sau regizorului. Unii regizori vor permite blugi negri, pantaloni de sport, pantaloni de trening.


Ar trebui să găsiți pantaloni dintr-un material care se poate întinde pentru a permite mișcarea.

În cazul în care alegeți să purtați colanți sau pantaloni de yoga, asigurați-vă că aceștia nu sunt transparenți și nu permit vederea, mai ales sub luminile de scenă!

De menționat este și faptul că orice elemente de bază ale costumului ar trebui să fie fără logo-uri. Dar, dacă este imposibil, acoperi logo-urile cu o mică bucată de bandă scotch negru. Evitați detalii, cum ar fi dungi, puncte, și sclipici. Chiar dacă desenele sunt negru-pe-negru, ele sunt încă vizibile pe scenă.

Aceste articole de îmbrăcăminte nu trebuie să fie scumpe. Costul acestora nu trebuie să fie preocuparea principală, ci achiziționarea unor elemente neutre și de durată care să reziste transpirației.

209 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page